Malomoldali Dűlőből származik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc válogatott szőlőkből készül. Nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara. A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak). A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használunk rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fiókáikat és szaporodnak. A gyurgyalag madarak és miközöttünk szimbiózis (hasznos együttélés) van. Ezért gondoltuk, hogy erről a területről származó szőlőből készített Cuvée bor nevét erről a madárról nevezzük el. Ezzel a borral szeretnénk a tiszteletünket kifejezni a természetnek, melynek jótékony segítsége nélkül nem jöhetett volna létre e kitűnő bor.

 

 

 

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

 

A bor szép, színes, izgalmas, összetett és harmonikus. A bor illatában aszalt szilva és kökénylekvár érezhető. A szájban gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő ízek jelentkeznek. Egy igazi markáns, karakteres szekszárdi bor.

 

 

 

Fogyasztását 16 C-on ajánljuk.

5 250 Ft

Rendeljen ebből a fajtából 6 darabot (egy teli kartonnal), és akkor kedvezményes áron vásárolhatja meg!

Darabszám Ár/db
1 - 5 5 250 Ft
6+ 4 930 Ft
Kategória:
Típus: Vörösbor
Kiszerelés: 0.75l
Évjárat: 2017