Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. A dűlő jellegzetessége az idős 35 éves szőlőtőkék illetve a vörös agyagos talaj (terra rosa), mely különleges ásványosságot ad ennek a bornak.

 

A Kékfrankos a Kárpát medencében őshonos fajta, minden adottsága megvan arra, hogy híres világfajtává váljon.

 

Ez a kiváló fajta és ez a különleges dűlő lehetővé teszi, hogy nagy bort készíthessünk, melynek feltétele a gondos odafigyelés.

 

Terméskorlátozást alkalmaztunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

 

Sötét rubinvörös szín, illatában aszalt szilva, szilvalekvár. Szájban száraz, kifogástalan egyensúly, a magas alkoholtartalom nem teszi nehézkessé. Érett taninnal és lekerekedett savaival komplex ízhatású bor, melyet aszalt szilva, szeder íz díszit.

 

Fogyasztását 16 C -on ajánljuk.

3 920 Ft

Rendeljen ebből a fajtából 6 darabot (egy teli kartonnal), és akkor kedvezményes áron vásárolhatja meg!

Darabszám Ár/db
1 - 5 3 920 Ft
6+ 3 680 Ft
Kategória:
Típus: Vörösbor
Kiszerelés: 0.75l
Évjárat: 2016