SAJTÓKÖZLEMÉNY

2018. okt 17. | Hírek

Létszámfejlesztés a szekszárdi Mészáros-Borház kft.-nél a gyakornoki program segítségével

 

Befejeződött a MÉSZÁROS-BORHÁZ Kft. fejlesztési projektje, melynek megvalósítása 2017. októberkében indult. A projektjavaslat 7 651 710 Ft összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

 

A GINOP-5.2.4-16-2017-02485 azonosítószámon nyilvántartásba vett projekt elsődleges célja a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó gyakornokok, fiatal pályakezdők foglalkoztatásának elősegítése, illetve közvetlen munkahelyteremtés volt. A gyakornoki program hozzájárult az alkalmazott fiatalok munkahelyi tapasztalatszerzéséhez, a korábbiakban megszerzett szakképesítés gyakorlati hasznosulásához.

A pályakezdő fiatalok gyakorlati foglalkoztatását, mely – 2017. októberében indult – támogató mentor feladatok teljesítésével a munkahelyi tapasztalatszerzés még hatékonyabb tudott megvalósulni.

info blokk

A program közvetlen hatásaként a vállalkozás bővíteni tudta foglalkoztatotti létszámát, hiszen 3 fő fiatalnak tudott munkát biztosítani, ezáltal fejlesztve kapacitásait is. Egyértelmű hatásaként a vállalkozás versenyképességének, hatékonyságának növelése vált elérhetővé.

A vállalkozás hosszú távú célja volt a fiatalok munkaerő-piaci integrációja, hosszú távú foglalkoztatása, foglalkoztathatósága.

A program keretein belül a gyakornoki munkahelyek kialakításához, illetve a foglalkoztatáshoz kötődően eszközfejlesztésre is sor került.

A raktáros/készlet- és anyagnyilvántartó munkakörhöz kapcsolódóan 7 db 600-es fém palacktároló beszerzése valósult meg, míg a pincér/felszolgáló munkakörhöz kapcsolódóan konyhai eszközök, evőeszközök, illetve tálalóeszközök beszerzése valósulhatott meg.

 

A MÉSZÁROS-BORÁZ Kft. a Gyakornoki programnak köszönhetően a foglalkoztatás bővítésére, 100 %-os mértékű, 7 651 710 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt megvalósítási időszaka 2017. október 17. – 2018. július 20. között zajlott, amely a támogatott 9 hónapos projektidőszakot jelenti. A továbbfoglalkoztatás jelenleg is zajlik. A projekt fizikai befejezésének napja, mint a projekt utolsó támogatott tevékenysége teljesítésének napja 2018. július 20. volt.

A projekt pályázat szempontjából elszámolható összköltsége 7 651 710 Ft.

A projekt két megvalósítási helyszínen valósult meg, az egyik helyszín a szekszárdi Hotel Merops Mészáros, míg a másik helyszín a vállalkozás szekszárdi Damjanich utcai telephelye.

 

A fejlesztés a Magyar Állam, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

További információ kérhető:

Mészáros Pál, ügyvezető

MÉSZÁROS-BORHÁZ Kft.

Elérhetőség: +36-30/530-3737

0
    0
    Kosár
    Üres kosárFőoldal