Ötödik alkalommal nyertük el a Szekszárd Város Bora díjat

2018. ápr 25. | Díjak, Hírek

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idei évben a 2015-ös Bodzási Kékfrankos borunk nyerte el Szekszárd Város Bora címet. Ez az ötödik alkalom, hogy méltónak talált minket a zsűri erre a címre. Először 2009-ben a 2007-es Kékrankos borunk, majd 2010-ben a 2007-es Bikavér Reserve borunk, 2012-ben a 2009-es Bikavér Reserve borunk, 2014-ben a 2011-es Bikavér borunk a lett város bora.

2018. április 21-én volt Szekszárdon a hagyományos Szent György-napi Borünnep, ahol a szokásoknak megfelelően ünnepélyes keretek között átadták a Szekszárdi Borvidéki Borverseny díjait. Idei évben 47 termelő 230 bora vett részt a versenyen. A különdíjra a 20 legjobb bornak volt esélye, közülük került ki a város bora is.

feliratos kép

A Bodzási Kékrankos borunk nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. A dűlő jellegzetessége az idős 35 éves szőlőtőkék illetve a vörös agyagos talaj (terra rosa), mely különleges ásványosságot ad ennek a bornak. Ez a kiváló fajta és ez a különleges dűlő lehetővé teszi, hogy nagy bort készíthessünk, melynek feltétele a gondos odafigyelés. A bort palackozás előtt 15 hónapig érleljük tölgyfa hordóban. A Bodzási Kékfrankos egy testes, jól iható, sötét rubinvörös színű bor, melyet igazi szekszárdi fűszeres jegyek tarkítanak. Illatában aszalt szilva, szilvalekvár érezhető. A szegfűszeges és a hordós érlelésnek köszönhetően kissé vaníliás íz díszíti a bort. A magas alkoholtartalma ellenére a Bodzási Kékrankos egy jól iható szekszárdi bor.

A borversenyről további részletek olvashatóak a www. kadarka.net-en az alábbi linken:  http://kadarka.net/cikkek-kat/a-meszaros-pince-bodzasi-kekfrankosa-lett-szekszard-varos-bora

0
    0
    Kosár
    Üres kosárFőoldal