Nálunk járt Kína volt nagykövete!

2018. szept 26. | Hírek

Kína egykori magyarországi nagykövete, Zhu Zushou vezetésével egy küldöttség érkezett a napokban Szekszárdra, hogy megismerjék városunk kultúráját és művészetét. A kínai delegáció tagjai között voltak tudósok, üzletemberek és közéleti szereplők is.

Megtiszteltetés számunka, hogy a küldöttség elsőként borházunkba látogatott el. A messziről érkezett vendégeket a Bartina Néptánc Egyesület látványos produkciója fogadta a tornácunkon. Polgármesterünk, Ács Rezső köszöntő beszédében kiemelte, hogy Szekszárd büszke a történelmére, hagyományaira, művészetére, és természetesen a kiváló boraira. Mészáros Pál pedig elmesélte, hogy a Mészáros Borház borainak legnagyobb felvevő piaca éppen Kína.

Fotó: Mártonfai Dénes

A tizenkét személyből álló csapat természetesen megtekintette a borházunkat, majd egy rövid borkóstolón is részt vett. Ezután a szekszárdi vendéglátókkal kiegészülve átsétáltak a Hotel Merops**** Mészárosba, ahol egy ízletes ebéd közben Mészáros Péter ajánlásaival folytatódott a bor bemutató és borkóstoló.

Fotó: Mártonfai Dénes

„Magyarország borkultúrája mindig is lenyűgözött és mély benyomást tett rám. Ez az érzés tovább erősödött bennem Mészáros Pál borpincéjének felkeresésekor (…)” – mondta Zhu Zushou, Kína egykori magyarországi nagykövete és a Kínai-Magyar Baráti Egyesület elnöke a teol.hu-nak adott interjújában. Zhu Zushou azt is elmesélte, hogy ugyan a magyar vörösborok még mindig nem eléggé ismertek Kínában, nagyon reméli, hogy lesz rá lehetőség és alkalom, hogy népszerűsítsék ott is a szekszárdi fajtákat.

Forrás: https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kina-volt-nagykovetenek-izlett-szekszardon-a-jofele-vorosbor-1294121/

 

 

0
    0
    Kosár
    Üres kosárFőoldal