A tavalyi évhez hasonlóan idén is az egyik legrangosabb kitüntetésben részesítik az év bortermelőjét az országban. A verseny immáron 26. alkalommal kerül megrendezésre. A “megmérettetés” első fordulójában borászok, borszakértők, szakírók, sommelierek. étteremvezetők és chefek küldték el szavazatukat az általuk legrátermettebbnek ítélt borász nevével. A szavazatokat összesítették, majd megszületett a döntést, vagyis a legtöbb voksot kapott 5 borász indul az “Év Bortermelője Magyarországon 2016” díjért.

2015-ben Mészáros Pál is bekerült a jelöltek közé, amelyet sikerült megduplázni, hiszen idén ismét szurkolhatunk neki! Ez hatalmas megtiszteltetés mind Mészáros Pálnak, mind a Mészáros Borház és Pincészetnek, és természetesen a régiónak is.

 

Az idei jelöltek ábécé sorrendben:

Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék

Jásdi István – Balatonfüred-Csopaki borvidék

Koch Csaba – Hajós-Bajai borvidék

Mészáros Pál – Szekszárdi borvidék

Szőke Mátyás – Mátrai borvidék

 

A következő fordulóban a jelöltek egy-egy bemutatkozó anyaggal készülnek, amelyet november 25-én, a “Borest a Bor Akadémián” rendezvényen mondanak el a zsűrinek és a vendégeknek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A végső döntésre december 2-án kerül sor, amikor is a Magyar Bor Akadémia tagjai a Budavári Fortuna Étteremben kihirdetik a győztest.

 

Forrás: magyarborakademia.hu