A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult. Napjainkban azonban újra a reneszánszát éli a Kadarka, egyre kedveltebb, keresettebb fajta. Ennek oka az egyediség, hogy csak Magyarországon honos, azon is belül főleg Szekszárdon. Egyre többen kíváncsiak a fajta egyediségére, szépségére. A borfogyasztó társadalom mindig újfajta borokat szeretne kóstolni, a kadarka egy jó lehetőség.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ami azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.

Több kadarka klónból készült szekszárdi kadarka, illatában méz és fűszeresség található, izében a kadarka fajta egyedi íz világa, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban.

Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18 C.

Nagyon jól fogyasztható baráti beszélgetések alkalmával.

Irány a webshop >