A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből készüljön, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50%-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás, hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon. A mi Szekszárdi Bikavér Reserve 2007-es borunk 10% kadarkát, 40% kékfrankost, 30% merlot-t, 20% cabernet franc-ot tartalmaz. A szőlők Szekszárd legjobb területeiről származnak, terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szüreteljük 15kg-os ládákba. Feldolgozásnál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét.

A borok egy évig külön voltak 225 literes, 500 literes tölgyfahordóban, majd egy év múlva összeállítottuk a Bikavért és meg egy évig hordóban érleltük.

A bor meleg bíbor színű, illata elegáns, aszalt gyümölcsök és érlelési aromák jellemzik, ízében barátságos savak, telt hosszú ízek és fűszeresség, lecsengésében zamatos, hosszan érezhető a gyümölcsösség. Nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. A Bikavér jellegzetes Szekszárdi bor, mely bemutatja a borvidék zamatát és az itt élő emberek ízvilágát.

  1. évben Szekszárd Város bora lett.

Fogyasztását 16 C-on ajánljuk.

Irány a webshop >