Átadták Az Év Bortermelője díjat Mészáros Pálnak

2017. febr 7. | Díjak, Hírek

Ünnepélyes keretek között került megrendezésre az Év Bortermelője tiszteletére rendezett díjátadó és gálaebéd február 5-én a Hotel Corinthia Budapestben. Mészáros Pál Zilai Zoltántól, a Magyar Bor Akadémia (MBA) elnökétől vehette át a rangos elismerést, amelyet a borászok Kossuth-díjaként is emlegetnek.

 

Az ünnepélyes díjátadón Zilai Zoltán és Keményné Koncz Ildikó főtitkár asszony beszéde után az MBA elnöke átadta az Év Bortermelőjének az oklevéllel járó elismerést.

 

Ezt követően Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas, valamint Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő előadása következett, majd a verseny jelöltjei együtt koccintottak a színpadon.

 

A díjátadót a Mészáros Pál tiszteletére rendezett gálaebéddel folytatták, ahol a fogások között Mészáros Pál szekszárdi kollégái nevében köszöntő beszédet mondott Vida Péter szekszárdi borász, illetve Horváth István, a Szekszárdi borvidék országgyűlési képviselője.

 

Az eseményen Mészáros Pál családjával vett részt, akiknek elmondása szerint a legtöbbet köszönheti.

 

A vendégek között volt dr. Áder János köztársasági elnök is, aki feleségével együtt személyesen gratulált Mészáros Pálnak.

0
    0
    Kosár
    Üres kosárFőoldal