Ünnepélyes keretek között került megrendezésre az Év Bortermelője tiszteletére rendezett díjátadó és gálaebéd február 5-én a Hotel Corinthia Budapestben. Mészáros Pál Zilai Zoltántól, a Magyar Bor Akadémia (MBA) elnökétől vehette át a rangos elismerést, amelyet a borászok Kossuth-díjaként is emlegetnek.

 

Az ünnepélyes díjátadón Zilai Zoltán és Keményné Koncz Ildikó főtitkár asszony beszéde után az MBA elnöke átadta az Év Bortermelőjének az oklevéllel járó elismerést.

 

IMG_1913

 

Ezt követően Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas, valamint Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő előadása következett, majd a verseny jelöltjei együtt koccintottak a színpadon.

 

IMG_1933

 

A díjátadót a Mészáros Pál tiszteletére rendezett gálaebéddel folytatták, ahol a fogások között Mészáros Pál szekszárdi kollégái nevében köszöntő beszédet mondott Vida Péter szekszárdi borász, illetve Horváth István, a Szekszárdi borvidék országgyűlési képviselője.

 

Az eseményen Mészáros Pál családjával vett részt, akiknek elmondása szerint a legtöbbet köszönheti.

 

IMG_1894

 

A vendégek között volt dr. Áder János köztársasági elnök is, aki feleségével együtt személyesen gratulált Mészáros Pálnak.

 

IMG_1907